speciaalbier pakketten

Speciaalbier steeds meer op menu bij restaurants in Nederland

Speciaalbier is steeds meer op menu’s bij restaurants in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Vereniging voor Alcoholvrij Dranken. Speciaalbieren verdringen nagenoeg alle andere alcoholische dranken op menukaarten, zoals wijn en bier.

Wat is speciaalbier?

Speciaalbier is een unieke categorie van bieren die vaak door kleine, onafhankelijke brouwerijen worden gebrouwen. Het bier wordt gekenmerkt door een rijkere smaak dan de meeste massale bieren, en er zijn veel verschillende soorten en stijlen om uit te kiezen. Speciaalbier is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is ook terug te zien in het aanbod van restaurants in Nederland. Steeds meer restaurants serveren speciaalbier op hun menu’s, naast de meer traditionele bieren.

Waar kan je speciaalbier proeven in Nederland?

Speciaalbier is steeds meer te vinden op restaurant menukaarten in Nederland. Waar kun je het beste speciaalbier proeven? Wij geven je een aantal tips!

In Amsterdam kun je bijvoorbeeld terecht in het Brouwerij ‘t IJ. Dit is een klein, maar fijn brouwerijtje waar je verschillende soorten speciaalbier kunt proberen. Een andere plek waar je in Amsterdam lekker speciaalbier kunt drinken is In de Wildeman. Dit café heeft een grote keuze aan bieren en er hangt altijd een gezellige sfeer. Wil je graag thuis speciaalbier proeven? Dat kan ook! Bij The Taste of the Wolve hebben ze online standaard speciaalbier pakketten samengesteld. Heel gemakkelijk te bestellen en snel in huis.

Waarom steeds meer restaurants speciaalbier schenken

De afgelopen jaren is er een toenemende vraag naar speciaalbier in Nederland, en dit is ook terug te zien in het aanbod van restaurants. Steeds meer restaurants zijn namelijk begonnen met het schenken van speciaalbier. Dit komt door een aantal verschillende redenen. 

Ten eerste is er steeds meer bewustzijn onder consumenten over wat er allemaal beschikbaar is. Vroeger was het gewoon bier, maar nu zijn er duizenden verschillende soorten bieren die je kunt drinken. Dit maakt de keuze soms moeilijk, maar gelukkig zijn er steeds meer restaurants die gespecialiseerd zijn in bier en hierdoor kan je makkelijker een goede keuze maken. 

Ten tweede is speciaalbier vaak lekkerder dan bier uit de supermarkt. Speciaalbier wordt vaak gebrouwen door brouwerijen die hun eigen processen hebben, waardoor het erg lekkere biertjes zijn. Daarnaast is het vaak ook een stuk goedkoper om speciaalbier te drinken in restaurants, je kunt hier vaak veel meer voor betalen dan voor ander biertjes.

Hoeveel soorten speciaalbieren zijn er?

Speciaalbier is een categorie van bier die steeds meer wordt geserveerd in restaurants in Nederland. Het kan zijn dat je nog niet bekend bent met alle soorten speciaalbier, maar er zijn er eigenlijk heel wat. Hieronder een kleine greep uit het aanbod:

– IPA’s: India Pale Ale’s zijn bieren met een hoog alcoholpercentage en een bitterheid die door de hop wordt veroorzaakt. Er zijn verschillende soorten IPA’s, maar de meest bekende zijn de Amerikaanse en Engelse IPA’s.

– Dubbel: Een dubbel is een donker bier met een volle smaak. Het alcoholpercentage ligt meestal tussen de 6% en 8%. Dubbels zijn vaak iets zoeter dan andere bieren vanwege het gebruik van donkere moutsoorten.

– Tripel: Een tripel is een bier met hoge alcoholpercentage (8% tot 10% of meer), die een sterke, frisse smaak heeft door de gebruikte hopsoorten.

– Witbier: Witbier is een licht, vaak kruidig bier. Het wordt gemaakt van gerstemout. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van essentiële oliën zoals jeneverbes en/of koriander.

Welke top 3 worden het vaakst geschonken in Nederlandse restaurants?

Speciaalbier is steeds populairder in Nederland, en dat is ook terug te zien in het aanbod van restaurants. Maar welke 3 soorten bier komen het vaakst voor op de kaart?

1. IPA

IPA’s zijn momenteel erg populair en dat is ook terug te zien in het restaurantaanbod. Deze bieren zijn vaak wat bitterder van smaak, maar daardoor ook extra verfrissend.

2. Witbier

Witbier is een klassieker onder de speciaalbieren en wordt dan ook veel geschonken in restaurants. Het is een lichtere biersoort met een frisse citroensmaak.

3. Tripel

Tripels zijn wat sterkers dan witbier, maar nog steeds relatief lichtgoud van kleur. Ze worden gekenmerkt door hun fruitige en bloemige smaak.

Wat is de betekenis van speciaalbier

Speciaalbier wordt steeds vaker op het menu gezet bij restaurants in Nederland. Maar wat is de betekenis ervan?

Speciaalbier is een uniek biersoort die door kleine, onafhankelijke brouwerijen wordt gebrouwen. Het bier heeft vaak een hogere alcoholpercentage dan het gemiddelde pils en wordt geserveerd in speciale flessen of glazen.

De term ‘speciaalbier’ is overgenomen van het Vlaamse woord ‘speciaalbieren’, wat zoveel betekent als ‘speciale bieren’. In België en Nederland zijn er veel kleine, onafhankelijke brouwerijen die speciaalbier produceren. Dit type brouwerij strijdt tegen de grote industriële brouwerijen die massaal pils produceren.